Bazine de Dejecţii – Economice si Valoroase

În conformitate cu noile reglementări aduse de Uniunea Europeană, depozitarea dejecţiilor provenite de la fermele de animale trebuie efectuată utilizand sisteme moderne, pentru a putea preveni poluarea solului, a cursurilor de apă şi a pânzei freatice cu nitraţi şi diverşi compuşi toxici.

Aceste reglementări necesită luarea de măsuri speciale, instalaţii moderne de stocare şi distribuire a fecalelor. Bazinele din membrana de cauciuc (EPDM), dintr-o singură bucată lipită, sunt cel mai adecvat răspuns acestor reglementari, privitoare la bazinele sau lagunele de colectare a dejecţiilor animale (bovine, porcine).

Bazinele se realizează sub forma unor „pungi” mari din membrana sudată chimic la îmbinări, rezistentă la acţiunile chimice ale deşeurilor. Aceste bazine sunt potrivite pentru toate zonele climaterice, au un comportament bun ca şi rezistenţăm se pot utiliza în orice spaţiu disponibil. Acelasi tip de bazin se poate folosi şi pentru depozitarea diverselor materiale periculoase pentru mediu. Sunt rezistente la presiunea fluidelor sau a gazelor, uşor de curăţat şi întreţinut, durabile şi în condiţii grele de întrebuinţare. De asemenea, datorită utilizării membranelor de cauciuc (EPDM), bazinele pot fi folosite şi în industria alimentară.

Dejecţiile animale sunt un fertilizator natural şi aduc solului şi plantelor vegetale un grad ridicat de substanţe care menţin calitatea solului şi ajută creşterea plantelor protejând natura.
Cea mai bună alegere: Folia de cauciuc (EPDM)

Avantajele bazinelor noastre de stocare a dejecţiilor:

  • putem construi bazine cu membranele noastre de cauciuc (EPDM) cu un volum de la 10 m³ pana la 10.000 m³, cu sau fara placa de beton
  • toate situatiile locale sunt implementate in proiectele noastre
  • prin folosirea membranelor de cauciuc (EPDM) ne usuram foarte mult lucrarile si asiguram o maxima etansietate

În conformitate cu normele UE ce prevăd ca fecalele provenite de la fermele de bovine, porcine, etc., să se colecteze în stare lichidă, în rezervoare etanse. În plus, se cer a fi luate şi măsuri suplimentare de monitorizare ale unor eventuale scăpări, prin montarea unor reţele de drenaj, cu sonde de lichide şi gaze, prin care orice scurgeri de dejecţii pot fi identificate din timp.

Noi folosim o tehnologie omologată, prin care se pot izola cu siguranţă, respectiv se pot monitoriza aceste bazine. Cum bazinul în sine nu este pe deplin funcţional fără controlul materialului depozitat, este nevoie de tehnici speciale pentru controlul dejecţiilor. Din acest motiv malaxoare speciale previn sedimentarea dejecţiilor şi pompe speciale se utilizează pentru transvazarea în utilajele agricole care sa le disperseze, injectandu-le în sol.

Firma noastră pune la dispoziţia dumneavoastră materialul ideal pentru izolarea acestor bazine de dejecţii, membrane din cauciuc sintetic EPDM de diverse grosimi. Calitatea materialului oferit de Firstone nu este neglijabilă, fiind bine meritat, cel mai popular material de hidroizolaţie pe plan Mondial.

Pentru mai multe informaţii, vă rugam să vă adresaţi echipei noastre, care va poate sprijini în proiectarea şi execuţia hidro-izolaţiilor bazinelor de dejecţii animale, agricole şi industriale.